Баклажани Вогник на зиму з помідорів, часнику і перцю без варіння

Фаворит моїх закруток «вогник». Домашні смачні Баклажани Вогник на зиму з помідорів, часнику і перцю без варіння простий рецепт. Рецепт вже давно знайшла на просторах інтернету і готую з нього кожен рік.

Інгредієнти

баклажани 🍆 5 кг
перець солодкий-1 кг ( червоний)
часник-200 гр
перець гіркий 5-10 шт
оцет-150 мл ( в заправку)
Цукор 2 ст. ложки ( в заправку)

Баклажани Вогник на зиму з помідорів, часнику і перцю без варіння покроковий рецепт

1. Баклажани порізати кільцями і добре пересипати сіллю, залишити на 30-40 хв. В цей час пропустити через м’ясорубку солодкий перець, гіркий перець , часник ,додати склянку очищеної води, 150 мл оцту ( 9-%), сахар.

2. Злити з баклажанів сік, додати пів склянки рафінованої олії і смажити на розпеченій сухій сковороді з двох сторін. Кожен кружечок обмокнуть в заправці і укласти в стерильні банки.

3. Далі, повні банки накрити кришками, але не закручувати і відправити стерилізуватися в духовку при 150-170°на 30 хвилин. Готові баночки добре зберігаються при кімнатній температуре.

4. У кого консервація зберігається в погребі або прохолодною коморі, тоді стерилізувати не нужно.

5. Перевернути і добре укутати до повного охолодження. Приблизний вихід готового вогника 🔥 10 баночок по 550 мл.