Асорті з помідорів, баклажанів і перцю на зиму в морозилці

Приготуємо дуже смачну, ароматну заготівлю на зиму! Асорті з помідорів, баклажанів і перцю на зиму в морозилці простий рецепт. Якщо взимку Вам захочеться смаку літніх овочів і зелені, то це ідеальний варіант. Рецепт перевірений часом. За нього готувала моя бабуся, потім мама і зараз естафета перейшла до мене. Тільки вони закатували в банки, а я заморожую.

Інгредієнти

6 кг томатів,
2кг баклажан,
1,5 кг солодких перців половина зелених, половина червоних.
1 гострий перець для любителів погостріше, я не додаю.
великий пучок зелені: кінза, кріп, петрушка і фіолетовий базилік.

Асорті з помідорів, баклажанів і перцю на зиму в морозилці покроковий рецепт

1. Порцію можна зменшити, взявши інгредієнтів менше. Помідори обдати окропом, почистити, порізати кубиками і відправити вариться на середньому вогні приблизно на 1.годину або трохи більше. Вони повинні гарненько зваритися, але не до стану пасти. Томати варяться у власному соку.

2. Води не додаємо. Поки томати варяться, почистити і порізати кубиками баклажани і перці. Зелень ретельно промити і дрібно порізати. До добре звареним помидоркам відправляємо відразу баклажани, перець і зелень. Варимо до готовності. Сіль за смаком. Розливаємо по контейнерах, даємо охолонути і відправляємо в морозилку.

3. Якщо Ви знайомі з смачним блюдом аджапсандалі, то взимку Ви запросто можете приготувати за допомогою моєї заготовки. Для цього Вам треба буде посмажити цибульку на вершковому маслі, додати мою заготівлю, картоплю і трохи чеснока.

4. Самий смачний варіант зимового обіду вийде, якщо відварити м’ясо на кості і в бульйон відправити цю заготовку і картопельку!

5. Результат Вас точно порадує! Ще один смачний варіант страви з заготівлею це додавання стручкової квасолі і яєць! Пальчики оближеш!

Відео рецепт 👇