Заготівля кавун консервований на зиму в банках будинку

Заготівля кавун консервований на зиму в банках будинку простий рецепт. Якщо хочеться чогось незвичайного, то можна спробувати маринований кавун. Ми купили кавун, він виявився не дуже стиглим і не дуже солодким, є його ми не стали. Не пропадати ж добру.

Інгредієнти

кілька гілочок петрушки, кропу, 3 зубчики часнику, 5 горошин перцю, 2 гвоздики (я все це обдаю спершу окропом).

Розсіл:
на 3 л банку трохи більше 1 л води, 1,5 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру.

3 ст. л. яблучного оцту 6%

Заготівля кавун консервований на зиму в банках будинку покроковий рецепт

1. В стерилізовану банку покласти кілька гілочок петрушки, кропу, 3 зубчики часнику, 5 горошин перцю, 2 гвоздики (я все це обдаю спершу окропом).
2. Готуємо розсіл: на 3 л банку трохи більше 1 л води, 1,5 ст. л. солі, 2 ст. л. сахара.
3. Після закипання розсолу кип’ятити 3 хв, додати 3 ст. л. яблучного оцту 6% вимкнути і залити в банку. Закатати стерильною кришкою, під шубу.