Як варити сливове варення без кісточок на зиму половинками

Яскрава і ароматна заготівля 🤩 Як варити сливове варення без кісточок на зиму половинками в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

сливи (вага без кісточок) — 1 кг;
цукор — 900 гр.;
свіжа м’ята — 3 гілочки;
мелений кардамон — 1,5 ч. л.

Як варити сливове варення без кісточок на зиму половинками покроковий рецепт

1. Сливи миємо, ріжемо навпіл і виймаємо кісточки; Засипаємо фрукти цукром на ніч, щоб сливи дали сік;
2. Перекладаємо масу в каструлю і на повільному вогні доводимо до кипіння і вимикаємо і залишаємо на 5-6 годин;
3. Знову ставимо варення на вогонь, варимо 5 хвилин і залишаємо на 5-6 годин. Повторюємо ще раз;
4. Додаємо гілочки м’яти і кардамон, проварюємо на повільному вогні пару минут.