Густе яблучне повидло на зиму саме просте домашнє

Як смачно зробити Густе яблучне повидло на зиму найпростіше в домашніх умовах покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Але після публікації рецепта Святкового литовського хліба, просто шквал запитань саме з повидла)) Кожному відповідати втомилася, вирішила написати короткий рецепт! 😋👌 Восени постараюся зняти для вас процес варіння яблучного сиру, нагадайте, якщо забуду. 😉🙏

Інгредієнти

Яблучне повидло краще варити з антонівських яблук, але якщо їх немає, беріть будь-які кисло-солодкі сорти. 🍏 Кількість цукру залежить від кислоти яблук.

Мій рецепт дуже простий:
1кг яблук 🍏
400-600г цукру

Густе яблучне повидло на зиму саме просте домашнє покроковий рецепт

1. З недозрілих яблук виходить більш густе повидло і джем, можна різати ножем, із стиглих і перестиглих – м’яке, мажущейся консистенції. Для джему – яблука помити, очистити від шкірки і насіння, нарізати довільними шматочками і тушкувати з невеликою кількістю води ( можна без води) до повного розм’якшення приблизно 10-15хв

2. Додати цукор і варити, безперервно помішуючи 25-30хв. Розлити гарячий джем у стерильні сухі банки. Для повидла використовуємо яблука зі шкіркою, видаляємо тільки семена.
3. Далі все також, як і з джемом, яблука тушкуйте до розм’якшення, потім пробити блендером прямо з шкіркою, в отримане пюре додати цукор, варити при постійному помішуванні близько 30хв, і гарячим розлити в сухі стерильні банки, закрутити стерильними кришками, перевернути догори дном до остывания.

4. до Речі із запечених яблук виходить відмінне повидло! 👌🍏 Будьте обережні під час варіння, повидло весь час норовить вам плюнути в око, або на руки. 😂🔥🤦 Таке повидло відмінно зберігається 2 роки, якщо не з’їсте раніше. 😂