Риба копчена скумбрія холодного копчення в коптильні

Як смачно зробити Риба копчена скумбрія холодного копчення в коптильні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Доброго п’ятничного дня, мої дорогі друзі!!! Як і обіцяла наш РЕЦЕПТ СКУМБРІЇ ХОЛОДНОГО КОПЧЕННЯ В КОПТИЛКЕ, кому було потрібно – зберігайте.

Інгредієнти

нижче

Риба копчена скумбрія холодного копчення в коптильні покроковий рецепт

1. Скумбрію можна брати як свіжу, так і заморожену (розморозити) – почистити від нутрощів, можна видалити голову можна ні, змішуємо пропорції солі і цукру 1/10, у нас на 25 риб пішло 1,4 кг солі і 140 грам цукру. Щедро натираємо рибу сумішшю солі і цукру і прибираємо в холодильник на 3 дні, не бійтеся переборщити з сіллю, зайве риба не візьме, головне що б вона повністю просолилась.
2. У нас скумбрія Атлантична 400-500 грам, велика і жирна. Далі дістаємо, промиваємо, підвішуємо до кожної нитку і вішаємо в коптилку на режим вентилятор на 24 години. СУШАРКУ, я вам вже показувала, в ній і коптимо. Включаємо коптилку і коптимо на вільхової трісках протягом 2-4 годин при температурі 20-22 градуси, рідкий дим не використовуємо і вам не раджу (суцільна хімія і нічого більше).
3. Потім знову включаємо режим вентилятор і залишаємо нашу рибу на 3-5 годин, після цього рибка повністю готова, можна їсти. Ми коптимо відразу багато риб і потім кладемо у вакуумні пакети в яких вона може зберігатися до 4 місяців в холодильнику, відразу скажу ніякого запаху нет.

4. Розводжу таку рибку дітям і батькам, вони завжди чекають від нас такі гостинці власного приготування, магазинской не порівняти – рекомендую приготувати, якщо є коптилка.