Закуска з кабачків, огірків, перцю і моркви на зиму

Як зробити закуску з кабачків, огірків, перцю і моркви на зиму рецепт простий. Я до вас знову з заготовками 😁😂! Ви як? Робите? Або всі з магазину? А я тільки своїм довіряю 😄👌! І сіль, і цукор, і спеції завжди до смаку! Знову ж баночки невеликі, відкрив і з’їв родиною за обідом чи вечерею! А закусон так і зовсім – світовий👍👍👍

Інгредієнти

(на 7 банок по 500 мл)
(вага вже очищених овочів):
1500 г кабачків
1700 г огірків
200 г солодкого перцю 🌶️
200 р моркви
~20 г солі
~50 г цукру
80 г томатної пасти
60 г нейтрального рослинного масла
спеції за смаком
20 г 9% оцту

Закуска з кабачків, огірків, перцю і моркви на зиму покроковий рецепт

1. Підготувати банки, простерилізувати, кришки прокип’ятити. Моркву натерти на середній тертці, інші овочі нарізати дрібним кубиком. Скласти все у велику каструлю (~6 л), додати сіль і цукор, перемішати і дочекатися, коли овочі пустять сік. Поставити каструлю на вогонь, довести суміш до кипіння і дочекатися, перемішуючи, коли всі овочі покриються соком.
2. Додати 🍅-пасту, олію і кип’ятити на середньому вогні 25-30 хвилин, іноді перемішуючи. Потім додати спеції, влити оцет і кип’ятити ще 5 хвилин. Швидко розкласти салат в банки, закрутити кришки, перевернути і залишити до охолодження. Передбачаючи ваші питання, відразу скажу, краще зберігати у прохолодному місці, в ідеалі – холодильник (я в ньому і зберігаю)!
3. А якщо захочете залишити при кімнатній температурі (тут я відповідальність з себе знімаю 😂😂😂, у нас завжди спека), то потрібно, після того, як розкладіть гарячий салат по банкам, простерилізувати їх разом з салатом! Тобто, взяти велику каструлю, на дно кинути х/б серветку, поставити гарячі банки з салатом і по стінці налити окріп по плечики банок.

4. Довести на помірному вогні до кипіння і залишити на 13-15 хвилин, стежити, щоб вода не потрапила всередину, потім вийняти банки, закрутити і переворнуть, залишити до повного остывания!