Варення з абрикосів часточками з волоським горіхом на зиму

Яскраве варення з незвичайним інгредієнтом порадує вас в холоди 🤩 Як зробити домашнє Варення з абрикосів часточками з волоським горіхом на зиму в банках простий рецепт.

Інгредієнти

абрикоси — 1 кг;
цукор — 900 гр.;
горіхи волоські — 250 гр.

Варення з абрикосів часточками з волоським горіхом на зиму покроковий рецепт

1. Абрикоси промиваємо, виймаємо кісточки і розрізаємо на шматочки; Посипаємо цукром і залишаємо на півгодини-годину; Горіхи обсмажуємо пару хвилин на сухій сковороді, знімаємо піну;
2. Шматочки абрикос разом з соком ставимо на вогонь і варимо на невеликому вогні півгодини; Горіхи дробимо, як вам подобається, кидаємо до фруктів і проварюємо ще 5 хвилин;
3. Варення розкладаємо по стерилізованим баночках, закатуємо і остуджуємо. Зберігаємо в прохолодному месте.