Варення з тутовника

Як зварити варення з тутовника білого простий рецепт. Вчорашній опитувальник показав, що багато хто не пробували варення з тутовника. Було багато бажаючих приготувати його, тому поспішаю до вас з рецептом. Також можна приготувати і з чорного тутовника, виходить теж дуже смачно 🔥

Інгредієнти

Тутовник – 1,500 кг
Цукор – 1 кг
Сік половини лимона
Вода – 250 мл

Варення з тутовника покроковий рецепт

1. Ягоди перебираємо, миємо, викладаємо на друшляк, щоб стекла зайва вода. У каструлю засипаємо цукор, вливаємо воду, доводимо до кипіння. Додаємо лимонний сік, засипаємо ягоди і акуратно перемешиваем.

2. Після того як закипить, варимо 5 хвилин. Даємо повністю охолонути, потім знову ставимо на вогонь, варимо ще 5 хвилин. Також після повного охолодження варимо 5 хвилин і третій раз.

3. У нас вийде дуже смачне, без зайвого сиропу варення. У гарячому вигляді заливаємо в чисті банки і закатуємо. Прибираємо бажано в темний место.

Відео рецепт 👇