Солодкий маринований кавун на зиму в банках консервований

Як заготовити солодкий маринований кавун на зиму в банках консервований простий рецепт.

Інгредієнти

Кавун

часник, духмяний перець, гвоздику, лавр. лист, базилік – за бажанням.

Для маринаду:
на 1 л води 4 ст. л цукру, 1 ст л солі.

оцет 9% – на 3-х л банку – 50 мл

Солодкий маринований кавун на зиму в банках консервований покроковий рецепт

1. Підготувати кавуни: зрізати шкірку, видалити насіння (по можливості), нарізати “зручними” шматочками. Скласти в стерилізовані банки. Додати часник, духмяний перець, гвоздику, лавр.лист, базилік – по желанию.
2. Залити окропом, укутати і залишити на 40 хв. Зливаючи воду дізнатися який обсяг воду необхідний. Повторно воду не використовувати. Для маринаду узяти чисту воду, додати на 1 л води 4 ст. л цукру, 1 ст л соли.
3. Маринад закип’ятити. У банку додати оцет 9% – на 3-х л банку -50 мл і залити маринадом. Закатати і укутати. Залишити на 2-е суток.