Смачні смажені баклажани по грузинськи на зиму гострі

Смачні смажені баклажани по грузинськи на зиму гострі найсмачніший рецепт в банках. Одна з найсмачніших заготовок на зиму з баклажанів – це баклажани по – грузинськи. Обов’язково приготуйте кілька баночок, смак у них вибуховий, просто пальчики оближеш 🤤👍

Інгредієнти

Баклажани – 2,2 кг
Болгарський перець – 700 гр
Гострий перець – 3 шт
Часник – 1 головка
Оцет 9% – 80 мл
Цукор – 2 ст. л (без гірки)
Сіль – 2 ст. л (без гірки)
Зелень за смаком ( можна кінзу, кріп, петрушку)
Рослинна олія для обсмажування

Смачні смажені баклажани по грузинськи на зиму гострі покроковий рецепт

1. Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями товщиною 7 – 8 мм, додаємо приблизно 1 ч. л солі, заливаємо водою і залишаємо на 30 хвилин. Потім я їх відкидаю на друшляк, щоб стекла вода. Перці, часник, зелень миємо й очищаем.

2. Зелень дрібно нарізаємо, а перець і часник пропускаємо через м’ясорубку. Тепер на рослинному маслі обсмажуємо баклажани з двох сторін. Готуємо приправу. Всі інші інгредієнти крім баклажанів з’єднуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння , варимо пару хвилин, перемішуємо і знімаємо з огня.

3. Обсмажені баклажани занурюємо в приправу і перекладаємо в чисті банки. Решту приправу заливаємо поверх баклажанів у всі банки однаково і зверху накриваємо крышками.

4. ставимо Каструлю з водою на вогонь, на дно опускаємо рушник, а зверху викладаємо баночки з баклажанами. Накриваємо кришкою, після закипання варимо 20 – 25 минут.

5. Потім акуратно знімаємо з вогню і закручуємо кришки. Прибираємо під теплу ковдру на добу. Всім приємного апетиту і прекрасного настроения.

Відео рецепт 👇