Домашній кетчуп з помідорів, цибулі, часнику на зиму без яблук

Смачний домашній кетчуп швидко, без випарювання рідини, без крохмалю 🔥 Домашній кетчуп з помідорів, цибулі, часнику на зиму без яблук простий рецепт.

Інгредієнти

3 кг помідор
1 цибулина
1 головка часнику
1 ч. л солі
3 ст. л цукру
1 ч. л гірчиці сухий
0.5 ч. л суміші перців
1 лист лаврушки
1/4 ч. л оцту 70%

Домашній кетчуп з помідорів, цибулі, часнику на зиму без яблук покроковий рецепт

1. Помідори, цибулю, часник подрібнити, варити до закипання. Прибрати зайву рідину з допомогою сита (так час скоротиться і випарювати довго не доведеться).

2. Варити 30 хвилин. Перетерти через сито. Поставити на вогонь і додати всі інші інгредієнти.

3. Після закипання варити 10 хвилин. Закатати в стерилізовані пляшки або банки.

Відео рецепт 👇