Універсальне дріжджове тісто для випічки

Універсальне дріжджове тісто для випічки простий рецепт.

Інгредієнти

✔️ Борошно просеянная – 800 гр;
✔️ Тепла вода – 500 мл;
✔️ Сухі Дріжджі – 11 гр;
✔️ Сіль – 20 гр;
✔️ Цукор – 40 г;
✔️ Рослинне масло – 10-20 гр (залежить від вашої борошна).

Універсальне дріжджове тісто для випічки покроковий рецепт

1. У Миску вилити теплу воду, додати сіль, цукор, Дріжджі. Перемішати. Всипати все борошно і почати замішувати тісто. Коли інгредієнти об’єдналися, додати рослинне масло.
2. Тісто вимісити хвилин 6-8 руками або тестомесом. Якщо буде занадто сухе, додайте ще трохи масла.

3. Тісто перекласти в іншу Миску, змащену рослинним масло, накрити харчовою плівкою, прибрати в тепле місце для підйому на 1-1,5 часа.

4. Після того, як тісто добре підійшло, треба його трохи обім’яти і формувати що пожелаете.

Відео рецепт 👇