Маринована гарбуз на зиму в банках з цукром і оцтом

Як смачно зробити мариновану гарбуз на зиму в банках з цукром і оцтом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Смак дитинства – так просто, але дуже смачно!

Інгредієнти

✅️ 2кг гарбуза
✅️ 1л води
✅️ 350г цукрового піску
✅️ 150-180мл 9% оцту
✅️ 10 шт. гвоздики

Маринована гарбуз на зиму в банках з цукром і оцтом покроковий рецепт

1. В каструлі об’єднуємо воду, оцет і цукор і доводимдо кипения.
2. Висипаємо в киплячий маринад раніше почищену й нарізану кубиками (1-2см) гарбуз і все це кип’ятимо ще 15 хв. (Я в цей час обробляю банки окропом заливаю окропом кришечки) 😌
3. Викладаємо гарбуз в банку і заливаємо маринад майже до країв, щільно закручуємо і переварачиваем.. так з усіма банками (в процесі гарбуз варитися на повільному вогні, кришечки в окропі). Потрібно укутати в теплі рушники і вже через добу можна ставити на стол!