конфітюр Полуничний з агар агаром на зиму

конфітюр Полуничний з агар агаром на зиму в домашніх умовах простий рецепт 🍓 Смак дитинства з оригінальною гострої ноткою 😋

Інгредієнти

полуниця — 1 кг;
цукор — 0,5 кг;
свіжий імбир — шматочок 4-5 см;
агар-агар — 2 ч. л.
або желатин — 6 ч. л.;
вода — ¼ склянки.

конфітюр Полуничний з агар агаром на зиму покроковий рецепт

1. Полуницю перебираємо, прибираємо плодоніжки, добре миємо. Велику розрізаємо на 2-4 частини, дрібну можна не різати; Перекладаємо полуницю в каструльку, додаємо половину цукру і тертий на дрібній тертці імбир;
2. На невеликому вогні доводимо масу до кипіння, всипаємо цукор, що залишився і знову даємо закипіти. Варимо 5 хвилин; Агар-агар або желатин заливаємо водою до набухання, додаємо до ягід;
3. Важливо! Якщо використовуєте желатин, перемішайте масу і не давайте їй закипіти. Конфітюр з агаром доводимо до кипіння й тушкуємо 5 хвилин; В стерилізовані баночки розливаємо гарячий конфітюр, щільно закриваємо;
4. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо до охолодження; Зберігаємо в прохолодному конфітюр месте.