Домашній компот з ожини і яблук на зиму в каструлі

Домашній компот з ожини і яблук на зиму в каструлі простий рецепт.

Інгредієнти

(на 3-х літрову банку):

Яблука – 300 гр.
Ожина – 100 гр.
Цукор – 1 склянка
Вода – приблизно 2,5 л.

Домашній компот з ожини і яблук на зиму в каструлі покроковий рецепт

1. Банки помити з содою, кришки прокип’ятити. Яблука помити і розрізати кожне на 4-8 частин, видалити серцевину. Перекласти в банку. Ожину промити, закинути в банку до яблук. Закип’ятити воду і залити в банки до самого верха.
2. Накрити банку кришкою (але не закочувати!). І залишити в такому вигляді приблизно на 20 хвилин. Акуратно злити воду з банки в каструлю. Насипати в банку склянку цукру. Дочекатися, поки злитий з банки компот до кипіння, проварити його пару хвилин і залити назад у банку.
3. Відразу ж закатати під ключ. Якщо на дні залишився цукор, покладіть дуже обережно банку бочком і прокатайте, так цукор розійдеться. Перевернути консервацію, укутати в теплу ковдру і залишити в такому вигляді на всю ніч, нехай повільно остывает.