Сухофрукти для різдвяного кексу

Як зробити Сухофрукти для різдвяного кексу рецепт простий. До Нового року 🌲 залишився 61 день, а це значить – скоро ми будемо піч разом з вами різдвяні кекси, щоб вони встигли настоятися перед святами. ⠀Тому сьогодні ми почнемо готувати сухофрукти, щоб вони гарненько просочилися коньяком.

Інгредієнти

500 г будь-яких сухофруктів – чим більше видів, тим цікавіше і смачніше потім вийде кекс ( в цей раз у мене була в’ялена журавлина і вишня, курага, чорнослив і інжир)
1 апельсин
150 мл рому, бренді або коньяку, можна використовувати апельсиновий лікер Cointreau або вишневий Kirschwasser

Сухофрукти для різдвяного кексу покроковий рецепт

1. Нарізаємо сухофрукти (курагу, чорнослив, інжир) на шматочки однакового розміру, знімаємо цедру з апельсина і вичавлюємо сік. У мисці все ретельно перемішуємо і додаємо нарізаним сухофруктам суміш апельсинового соку, коньяку та апельсинової цедры.
2. Ще раз перемішуємо – весь сік і коньяк піде на обволікання шматочків фруктів, якщо суміш здасться сухуватою, сміливо додавайте ще коньяку – у мене пішло близько 150 мл!
3. Викладаємо суміш у банки і залишаємо дозрівати мінімум на тиждень. ⠀ Через два тижні будемо з вами піч різдвяні кекси, тому швидше купуйте улюблені сухофрукты!!!