Домашній апельсиновий мармелад, варення

Як зробити Домашній апельсиновий мармелад, варення рецепт простий. Для чудового, яскравого, насиченого апельсинового мармеладу потрібні тільки апельсини 🍊 , лимон 🍋 , цукор і вода. Загусники, лимонна кислота, крохмаль – в джемі від Паддінгтона обійдемося без них) Співвідношення інгредієнтів: На 2 кілограми апельсинів (це приблизно 5 великих штук) потрібно:

Інгредієнти

На 2 кілограми апельсинів (це приблизно 5 великих штук) буде потрібно:
1 лимон
1,8 кілограмів цукру
0,8 літра води

Для новорічного настрою та аромату додав кілька скоринок мандарина і дрібку кориці.

Домашній апельсиновий мармелад, варення покроковий рецепт

1. Вичавлюємо сік апельсинів і лимона. Змішуємо сік з водою. Вичищаємо м’якоть з апельсинів і лимона, складаємо в марлю. Шкірку фруктів ріжемо дрібними смужками. Нарізані скоринки і макуха в марлі поміщаємо в каструлю з соком і залишаємо на ніч. Або хоча б години на два.

2. Після того, як наш напій настоїться (тут головне тримати себе в руках і не випити все відразу) кип’ятимо суміш і далі варимо на повільному вогні годину. Прибираємо з каструлі макуха, додаємо цукор, доводимо до кипения.
3. Для остаточного етапу, желювання, необхідно продовжувати варити джем. Мармелад потрібно довести до 110 градусів. Якщо немає термометра, перевіряємо капнувши трохи мармеладу на блюдце.

4. Охолонувши, крапля повинна відразу почати желировать. Якщо встигнете розкласти по банках, відправити в холодильник для застигання. Але таке рідко удается.