«Десятка» — один з найбільш смачних салатів, приготовлених з баклажанів. Як зробити смачний домашній Салат десятка з баклажанів, перцю і помідорів на зиму в банках простий рецепт. Це класика російської кухні. Свою назву овочеве блюдо отримало за кількістю основних інгредієнтів: їх повинно бути по десять штук.
Інгредієнти
* Баклажани-10шт.
* Болгарський перець-10шт.
* Помідори-10шт.
* Цибуля-10шт.
* Часник-10 зубчиків
* Оцет 9%-100мл.
* Рослинна олія-200мл.
* Цукор-100г.
* Сіль-2ст.л
* Гострий перець за смаком( я не додавала )
Салат десятка з баклажанів, перцю і помідорів на зиму в банках покроковий рецепт
1. Баклажани помиємо, нарізаємо кільцями товщиною 1 див Солимо їх, залишаємо на 30 хвилин, потім промиваємо в холодній воді. Болгарський перець помиємо, очистимо від насіння. Нарізаємо на шматочки 3-5 див. Помідори помиємо, нарізаємо на четвертинки ( я їх почистила від шкірки)
2. Лук очистимо, помиємо, нарізаємо великими півкільцями. На дно каструлі наливаємо олію. Викладаємо спочатку помідори. Потім перец.
3. Баклажани, Цибулю Накриємо кришкою, доведемо до кипіння і зменшуємо вогонь. Додаємо сіль і цукор. Тушкуємо під кришкою на слабкому вогні 15-20 хвилин. Періодично акуратно перемешиваем.
4. Потім додаємо подрібнений часник і оцет. Перемішаємо і тушкуємо під кришкою ще 15-20 минут.
5. Гарячі овочі розкладаємо в стерилізовані банки і закручуємо стерилізованими кришками, закутуємо до повного остывания.
Відео рецепт 👇