Варення з вишні шпанко без кісточок на зиму

Варення з вишні шпанко без кісточок на зиму простий рецепт в банках. Шпанка – це великий сорт вишні, вона солодше, чнм звичайна.

Інгредієнти

✔️2 кг вишні «Шпанко» очищеної від кісточок і гілочок
✔️1 кг 500 гр цукру
✔️кориця за бажанням

Варення з вишні шпанко без кісточок на зиму покроковий рецепт

1. Візьміть широку посуд з великою площею виходу рідини з поверхні – широкий таз або сотейник, у мене вок. З вишні видалити кісточки, 0,5 кг вишні пробити блендером в пюре, поставити на плиту і уварювати, помішуючи, до кипіння, як закипить варимо 5 хвилин на середній мощности.

2. Додати цукор, додати сік вишні, як цукор розійдеться – додати вишню і акуратно перемішати, чекаємо закипання, після варимо 5 хвилин і вимикаємо. Як варення стане теплим, можна зняти пінку з допомогою паперового полотенца.

3. Варення повністю охололо на наступний день – дістаємо ягоди шумівкою, проварюємо сироп до густого стану, це може зайняти 20-30 хв в залежності від того наскільки була соковитою вишня.

4. Я капаю на блюдце і дивлюся, якщо сироп тримається кулькою, то готовий. Додаю вишню, як закипить варю хвилину і вимикаю, за бажанням в кінці можна додати 0,5 чл кориці. Закочую варення холодним в холодні стерильні банки, кришки кип’ячу 2-3 мин.

Відео рецепт 👇