Варення з айви часточками на зиму найсмачніше

Варення з айви часточками на зиму найсмачніше простий рецепт! 😋 Це моє улюблене варення! Пікантність цього варення додають кісточки від айви. Коли розрізаю айву, то всі цілі, хороші кісточки выкавыриваю і додаю прям на самому початку варіння. Вони роблять варення більш желеподібним.

Інгредієнти

Айва – 1 кг
Цукор – 1 кг
Вода-2 склянки (стакан радянський 200 гр)
Лимонна кислота – 1 ч. л. якщо айва солодка.

Варення з айви часточками на зиму найсмачніше покроковий рецепт

1. Айву добре промити, нарізати часточками. Хороші кісточки, разом з желеподібної масою додати до айві. Воду налити в таз, закип’ятити і поступово розчинити цукор. Поступово додати айву, перемішуючи, закипятить.

2. Відставити на 5-7 годин. Поставити на вогонь другий раз. Перемішуючи варити на повільному вогні 15 хвилин. Відставити на 5-7 годин. Поставити на вогонь третій раз. Закипятить.

3. Якщо необхідно, додати лимонну кислоту. Кип’ятити 10 хвилин. Якщо Вам подобається колір варення, то можна розкладати по банках. Колір варення залежить від часу кип’ятіння. Чим довше кип’ятити, тим темніше варення становится.