Динний мед

Ка ксделать Бекмес з дині (динний мед) простий рецепт.

Інгредієнти

диня

Динний мед покроковий рецепт

1. Дуже стиглу диню розрізати навпіл, видалити серцевину і насіння, очистити від шкірки, нарізати шматочками, пропустити через м’ясорубку і віджати сік. Сік перелити в каструлю, поставити на середній вогонь і довести до кипeния.
2. Уварювати до бажаної густоти від 1,5 годин до 2,5, знімаючи піну. Бекмес готовий, коли крапля застигає на тарілці, a не розтікається. Перелити бекмес в стерилізовані банки, закатати, прибрати на зберігання в прохолодне мeсто.
3. Якщо диня не солодка, додати 1 склянку цукру на кожен літр соку. Якщо диня недозрілі, то попередньо пропарити на водяній бані великими шматками або відварити 5-10 минут.