Смачні баклажани по грузинськи на зиму найкращий

Смачні баклажани по грузинськи на зиму найкращий простий рецепт в банках. Такі баклажани я закриваю кожен рік. Це улюблена закуска мого чоловіка. Гостроту регулюйте по своєму смаку. Я насіння з гострого перцю видаляю. Вирощую прям дуже пекучий.

Інгредієнти

1,5 кг баклажан
1, 3 кг солодкого перцю
1 головка часнику
1 гострий перець
пучок зелені (кріп, петрушка, базилік кінза (за смаком)
2 ст л цукру
1 ст л солі без гірки
2 ст л оцту 9%

Смачні баклажани по грузинськи на зиму найкращий покроковий рецепт

1. Баклажани нарізаємо кружочкам, не дуже тонко, очищати їх не треба. Складаємо в глибоку тарілку, трохи солимо і залишаємо на 30 хвилин. В цей час перці відправляємо в мясорубку.
2. Часник через прес і зелень дрібно нарізаємо. Додаємо сіль, цукор і оцет і добре перемішуємо. Заливка для баклажан готовий. Через 30 хвилин баклажани віджимаємо і обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін до золотистого цвета.
3. В підготовлені банки складаємо шарами обсмажені баклажани і соус. Заповнюємо повністю банки, чергуючи шари. Прикриваємо кришкою і ставимо стерилізуватися. У мене банки по 420 гр я стерилізувала 10 минут.

4. Закатуємо і закутуємо до повного охолодження. Такі баклажани відмінно зберігаються і при кімнатній температурі. Вихід 5 банок по 420 гр.