Абрикосове варення з мигдалем і ядер кісточок на зиму

Як зробити домашнє абрикосове варення з мигдалем і ядер кісточок на зиму простий рецепт.

Інгредієнти

Абрикоси – 2,5 кг
Цукор -1, 9 кг
Мигдаль – 300 гр
Ваніль, кориця, зірочки бадьяна

Ядра абрикосових кісточок-жменя – опціонально

Для варення підійдуть не перезрілі міцні плоди (в ідеалі «вірменські» абрикоси)

Абрикосове варення з мигдалем і ядер кісточок на зиму покроковий рецепт

1. Абрикоси промити, обсушити. Розрізати навпіл, скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати струшуючи і залишити годин на 8. Мигдаль залити окропом на 10 хв, очистити від кожуры.
2. Можна використовувати трохи ядер з абрикосових кісточок, попередньо проваріть з трохи в окропі, щоб нейтралізувати отруту (Синильна кислота та її сполуки (ціаніди).
3. Також у варення присутня достатня кількість цукру, який є антидотом синильної кислоти). Це варення «п’ятихвилинка». Додати до абрикосам і цукру специи.
4. Треба 3 рази довести варення до кипіння, проварити 5 хвилин, два рази повністю остудити, після третьої варіння (на цьому етапі додаються мигдаль та ядра абрикосів) розлити по банках, закрити крышками.
5. І заховати до зими, його легко можна з’їсти відразу😁🙈 В процесі масу не можна заважати, тільки струшувати. Це приголомшливо смачно, попробуйте!