Домашній соус ткемалі з сливи на зиму

Незвичайний смак у нього, з м’ясом буде смачно 😋. Як смачно зробити Домашній соус ткемалі з сливи на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

1.5 кг слив
100 гр. води
2 ст. лож солі
4 ст. лож цукру
1 перець
2 гострих перцю
2 головки часнику
грузинські трави (у мене немає, тому тільки суміш перців додала)

Домашній соус ткемалі з сливи на зиму покроковий рецепт

1. Сливи очищаємо від кісточок, перець нарізаємо кубиками, додаємо воду і варимо 10минут.
2. Пробиваємо все блендером. Додаємо цукор (я додала 6 ложок), сіль і дрібно порубаний часник, спеції. Варимо ще 10 хв і закатываем.

3. Зберігати в прохолодному місці, але мені здається він і без холодильника добре буде стоять.