Густе абрикосове варення з лимоном на зиму без кісточок

Як зварити Густу абрикосове варення з лимоном і цукром на зиму без кісточок
домашній простий рецепт пальчики оближеш. Рецепт абрикосового варення «15 хвилинка» 👌 Майже вся закрутка і варення готуються за рецептом моєї мами, все дуже смачно 😋 Вчора на ринку ми купили абрикоси для варення і сьогодні я його вже варю.

Інгредієнти

Абрикоси-1 кг
Цукор 1 кг
Лимон

Густе абрикосове варення з лимоном на зиму без кісточок покроковий рецепт

1. Абрикоси почистила від кісточок і засипала цукром 1:1. Всю ніч це все у мене постояло, абрикоси дали сік і змішалися з цукром. Сьогодні я додала туди лимон 🍋 прямо з шкіркою (1-2 лимона в залежності від обсягу абрикос), перемішала це все і поставила вариться.
2. Доводжу до кипіння і варю на повільному вогні 15 хвилин. Після цього вимикаю і даю варенню охолонути. Після повного остигання я ще раз вірю 15 хвилин і залишаю до ранку. Вранці я ще раз проварю 15 хвилин і дам так само остыть.
3. В загальному 3 рази по 15 хвилин треба варити варення. Найголовніше між варінням дати повністю охолонути. І тільки після цього закриваю в банки.