Бурштинове абрикосове варення часточками на зиму

Варимо Бурштинове абрикосове варення часточками на зиму в банках простий рецепт заготівлі в домашніх умовах. При такому способі приготування часточки абрикосів залишаються цілими, а консистенція виходить густий і ось красивою бурштинової.

Інгредієнти

абрикоси 2 кг.,
цукор 2 кг.,
лимонна кислота 10 гр.,
вода 250 мл

Бурштинове абрикосове варення часточками на зиму покроковий рецепт

1. Абрикоси миємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки з яких також можна добути ядерця і додати в варення. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і лимонну кислоту , ставимо на вогонь і даємо цукру трохи підтанути, ось до такої консистенції. Заливаємо цією масою абрикоси і не перемішуючи залишаємо на 5-6 часов.

2. Після цього сироп обережно зливаємо в каструлю, якщо цукор до кінця не розчинився, можна поставити ємність на водяну баню і підігріти. Сироп доводимо до кипіння і кип’ятимо 5 минут.

3. Прокипевшим сиропом знову заливаємо абрикоси і залишаємо до повного охолодження. Сироп можна зливати, а можна вибирати абрикоси шумівкою. Потім знову зливаємо сироп і повторюємо весь процес ще 3-4 раза.

4. Уваривая сироп до бажаної густоти, враховуючи, що при охолодженні він ще загусне. Після четвертого разу 5-хвилинного уварювання додаємо в сироп абрикоси, доводимо до кипения.

5. Розливаємо по банках і закатываем.

Відео рецепт 👇