Домашній кетчуп з помідорів, яблук, цибулі і цукру на зиму

Дуже смачний домашній кетчуп! Домашній кетчуп з помідорів, яблук, цибулі і цукру на зиму простий рецепт 😍 Весь наш жіночий колектив готував за цим рецептом. І знаєте що? Кожному сподобався результат! Ділимося з вами рецептом кетчупу, який перевершить за смаком і актуальності будь магазинний аналог:

Інгредієнти

помідори — 3 кг;
яблука — 500 г;
цибуля — 250 г;
цукор — 250 г;
сіль — 1,5 ст. л;
яблучний оцет — 50 мл

Домашній кетчуп з помідорів, яблук, цибулі і цукру на зиму покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти довільно нарізаємо на невеликі шматочки і варимо до тих пір, поки цибуля не розм’якшиться; Подрібнюємо суміш блендером і відварюємо до бажаної густоти. Процес може зайняти від 30 до 50 минут.
2. Додаємо сіль і цукор, проварюємо до розчинення. За бажанням додаємо червоний, чорний мелений перець. У киплячу масу вливаємо яблучний оцет, знімаємо з огня.
3. Розливаємо по банках і закатуємо. Зверніть увагу, що від сорту яблук залежить рівень солодощі соусу. Якщо очистити помідори і яблука від шкірки, консистенція буде більш однорідна і нежная.
4. Можна додати улюблені спеції: мускатний горіх, куркума, сумах або часник з розмарином. З їх допомогою ви створите свій унікальний вкус.