Домашній томатний кетчуп з часником, оцтом і цукром

Домашній томатний кетчуп з часником, оцтом і цукром простий рецепт!!! 😁 той самий!!! найсмачніший!!! Ми навіть першого снігу не дочекалися і вже почали їсти! Він настільки універсальний вийшов 🤩

Інгредієнти

На 5 літрів подрібнених, ще сирих помідорів мені знадобилася головка часнику, оцту 6%- 6 ст ложок, цукру 5 ст ложки, сіль 2 ст ложки

Домашній томатний кетчуп з часником, оцтом і цукром покроковий рецепт

1. Помиті помідори очищаю від шкірки, і вирізаю плодоніжку. Для себе знайшла спосіб як швидко видалити шкірку – це в мікрохвильовці. Просто розрізала навпіл, на тарілці розклала зрізом вниз, і на 2,5 хвилини. Дуже добре видаляється! Розміщую все в каструлю, подрібнила заглибним блендером і поставила на огонь.
2. Довела до кипіння, скинула вогонь і продовжую випарювати зайву рідину. Коли з 5 літрів увариться до 3 (та це довго, але крохмалю для густоти додавати зовсім не хотілося☺️) додаємо часник (я окремо очищений занурювальним в кашу перетерла, а щоб простіше було – 2-3 ложки рідини з каструлі додала, і дуже добре все перемолола), сіль, цукор і уксус.
3. Додала вогонь, довела до кипіння і кип’ятила ще 10 хвилин. Розлила по стерилізованим банкам, закрила кришкою і прибрала «за шубу» до повного остывания.