Мариноване асорті з патисонів з помідорами на зиму

Накрутили банок овочів вже? 🥒 🍅 🌶 Мариноване асорті з патисонів з помідорами на зиму найсмачніший рецепт простий заготовки. Поділюся з вами бабусиним рецептом маринованих овочів! За цим рецептом готують усі знайомі моєї мами і мої, зберігайте теж!

Інгредієнти

На банку 1,5 л:

6 огірків
400 г Черрі
150 г патисон (у нас міні 4 шт)
Парасольку кропу
3 шт перець запашний
5 горошин чорного перцю
Часник (за бажанням)
2 листочка селера
1 літр окропу
1 ст л крупної солі
3 ст л цукру
1 год л оцтової к-ти 70%

Мариноване асорті з патисонів з помідорами на зиму покроковий рецепт

1. В стерилізовану банку кладемо на дно кріп дрібно порізаний, запашний і чорний перець, можна додати часник, ми в цей раз не клали. ⠀ Також у нас росте селера і гострий перець, тому кладемо шматочок перцю і листочки селери. ⠀ Банку заповнюємо щільно овочами і заливаємо окропом 1 літр. ⠀
2. Залишаємо на 15 хвилин, бажано накрити кришкою. ⠀ В каструлі ще залишилося трохи води, через 15 хвилин з банки перельем назад в каструлю. ⠀ Потім цю ж воду знову прокип’ятимо, вдруге заллємо в банку і ще на 5 хвилин залишимо. ⠀ Так ми простелиризуем наші овочі. ⠀
3. Знову зіллємо воду в ту ж каструльку і зваримо маринад: на 1 літр води кладемо 1 ст. л. крупної солі і 3 ст. л. цукру. Цим киплячим маринадом заливаємо банку доверху. ⠀ Кип’ятимо кришку і перед закриттям кладемо 1 чайну(не кавову, а справжню чайну) ложку оцтової кислоти 70%.
4. Закрутили кришкою і відразу перевернули банку. Обов’язково банку накрити чимось, щоб довше була гарячою. Таким способом банки зберігаються довго, а відкривати пробувати не раніше октября.