Динне варення на зиму найсмачніше

Як зробити смачний Динне варення на зиму самий простий і смачний рецепт. Хто пробував колись? Мені одного разу довелося – це щось неймовірне! 🥰

Інгредієнти

на 3 баночки по 250 мл:
1 кг вже очищеної жовтої ароматної дині
350 г цукру
1 чайна ложка лимонного соку

Динне варення на зиму найсмачніше покроковий рецепт

1. Очистити диню від шкірки і насіння, щоб отримати вага дині, зазначений вище. Потім наріжте її невеликі шматочки і перекладіть в каструлю разом з цукром і лимонним соком. Варення варити півгодини, час від часу знімаючи піну. Потім зніміть каструлю з вогню і збийте варення заглибним блендером, щоб одержати однорідну суміш без кусочков.
2. Поставте все на вогонь і продовжуйте готувати ще 10 хвилин. На цьому етапі варення повинно бути готово. Щоб перевірити, проведіть тест з блюдцем, тобто капніть кілька крапель варення на керамічне блюдце і нахиліть його: варення має стікати кілька митей, а потім остановиться.
3. Якщо воно все ще дуже рідке, то продовжуйте готувати ще 10 хвилин і повторіть тест. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, закрийте кришками і банки переверніть догори дном, поки вони повністю не охолонуть. Варення з дині готове до зберігання в кладовой.