Мариновані маслюки на зиму в банках з оцтом

Як зробити Мариновані маслюки на зиму в банках з оцтом смачні простий рецепт. Всім доброго ранку! Як і обіцяла рецепт маринованих грибочків.

Інгредієнти

дивіться нижче

Мариновані маслюки на зиму в банках з оцтом покроковий рецепт

1. Гриби перебираємо, добре промиваємо, заливаємо водою, ставимо варитися. Після закипання варимо 10 хвилин, зливаємо воду, промиваємо каструлю. Заливаємо чистою водою, доводимо до кипіння і варимо ще 20 минут.
2. В цей час стерилізуємо банки і готуємо маринад. На 1л води 1 лавровий лист, 5 горошин запашного перцю, 3 ст. л. солі без гірки, 1,5 ст. л. цукру з гіркою, 2ч.л.оцтової есенції (її додаємо в кінці, даємо прок співати буквально 2 хв.).
3. Відціджуємо гриби і розкладаємо по стерилізованим банкам трохи нижче плеч, заливаємо киплячим маринадом і закатуємо. Банки не закутуємо. Таким способом мариную маслюки та опеньки (в принципі в маринованому вигляді люблю тільки їх). Буду рада якщо приготуєте та поділіться впечатлениями.