Домашній абрикосовий джем з апельсинами густої на зиму

Як зробити домашній абрикосовий джем з апельсинами густої на зиму простий рецепт.

Інгредієнти

2 кг абрикосів
2 апельсина
2 кг цукру (якщо не плануєте зберігати довго, то можна менше цукру – 600 гр на 1 кг абрикосів, але на тривалу консервацію цукор 1:1)

Домашній абрикосовий джем з апельсинами густої на зиму покроковий рецепт

1. Абрикоси помити, вийняти кісточки, прокрутити через м’ясорубку (велика фракція)
Через м’ясорубку пропустити апельсини зі шкіркою – з розрахунку 1 на 1 кг апельсин абрикосов.
2. Зважити. Додати цукор з розрахунку 1:1. Варити спочатку на швидкому вогні 20 хвилин, потім зменшити вогонь і варити ще 20 хв, постійно помішуючи, щоб джем не пригорів ‼️

3. Остудити. Розкласти по банках. Я зберігаю в холодильнику! Всім відмінного врожаю і смачних заготовок!