Ягідне желе з червоної смородини в банках на зиму

Як смачно зробити ягідне желе з червоної смородини в банках на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ну як вам відмовити 💋 – за численними проханнями публікую таки рецепт сирого желе з червоної смородини! ❤ Він простий, як дві копійки, думаю ви і самі все чудово знаєте. 😉 Таке желе можна робити з будь ягоди з підвищеним вмістом пектину! 👌 Тільки не використовуйте перестиглі ягоди, якщо хочете отримати желе міцної консистенції.

Інгредієнти

червона смородина

цукор в пропорції: на 1 кг соку ягоди – 1кг цукру.

Ягідне желе з червоної смородини в банках на зиму покроковий рецепт

1. Отже – збираємо ягоди (без гілочок), моєму, нагріваємо в товстостінній каструлі на маленькому вогні до тих пір, поки вони не пустять сік. Більшість ягід полопаються, частина залишиться цілими, але вони будуть досить м’якими. ВАЖЛИВО – не допускати закипання, тільки нагріти! Потім протираю цю гарячу масу через дрібне сито, отримуємо ароматний яскравий, але дуже кислющий сік!👌

2. Отриманий вологий макуха віджати додатково через марлю, щоб жодна крапелька не пропала задарма! 😋 Змішуємо сік першого віджиму і сік від віджиму макухи!💪 Зважуємо вийшов густий сік, додаємо цукор в пропорції : на 1 кг соку – 1 кг цукру. Перемішуємо до повного розчинення цукру! 💪

3. Залишилося розлити желе по заздалегідь простерилизованным сухим банкам, дочекатися стадії желювання і насолоджуватися ароматним, тремтячим, густим желе! 😋👌

4. Закриваю кришками я зазвичай на наступний день, зберігаю в холодильнику або холодному погребі. Усе, приємного вам чаювання! 🍒🍵 P. S. особливо ледачі можуть макуха просто викинути на якості желе це не відіб’ється! 😆