Пікантний домашній кетчуп з помідорів, цибулі і яблук на зиму

Пікантний домашній кетчуп з помідорів, цибулі і яблук на зиму простий рецепт. Я тут кетчуп робила, причому дуже вдало. Вийшло просто смакота. І це саме пікантний смак. Тому хочу і з вами поділитися рецептом.

Інгредієнти

3 кг помідор
0,5 кг яблук
1 цибулина
1 головка часнику

Пікантний домашній кетчуп з помідорів, цибулі і яблук на зиму покроковий рецепт

1. Пропускаємо помідори, цибулю, часник через м’ясорубку. Яблука нарізаємо часточками, видаляємо насіння і складаємо все в каструлю. Доводимо до кипіння. Прибираємо зайву рідину (як на відео). Варимо 15 хвилин. Пробиваємо блендером до однорідної консистенции.

2. Протираємо через сито. Все насіння і шкірки викидаємо. Додаємо в томатну масу спеції: 1 ч л солі 3 ст л цукру, 1 год л сухої гірчиці (порошок), 1/3 меленого чорного перцю, 1/2 палички кориці, 2 гвоздики, 1 ч. л. солодкої паприки, 1/3 год л меленого імбиру

3. Доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин. Гвоздику я подрібнила в ступці з гірчицею. У мене були зерна гірчиці. Через 10 хвилин додаємо есенцію 70% 1/4 год л.

4. Все добре перемішуємо і розливаємо по банках. Смак пробуйте, коли кетчуп повністю охолоне. Тоді він розкривається полностью.

Відео рецепт 👇