Маринований болгарський солодкий перець на зиму з маслом

Як зробити смачну заготовку: Маринований болгарський солодкий перець на зиму в банках з маслом простий рецепт. Я вже думала, що з банками покінчено, але рано зраділа )) Ще повно солодкого та гострого перцю і треба з ним щось робити. Знаю, що у багатьох схожа ситуація, тому що мені пишуть і питають рецепти. Сьогодні хочу поділитися рецептом солодкого, печеного, маринованого перцю. Цей рецепт значиться в моєму зошиті під назвою Закусочний.

Інгредієнти

перець солодкий стиглий,
часник,
перець чорний горошок,
гострий перець (за бажанням),
сіль,
цукор,
оцет 9%,
раст. олія.

Маринований болгарський солодкий перець на зиму з маслом покроковий рецепт

1. Солодкий перець помити і обсушити. Кожну перчину вмочити в раст. масло ( я змащую з усіх боків кулінарної пензликом ) і викласти на застелений фольгою або папером деко. Перець відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 15-25 хвилин для запікання. Після того, як перець запікся, акуратно скласти його в миску і туди ж злити сік з противня.
2. Закрити кришкою на 10 хвилин. Після закінчення цього часу можна з перцю видалити шкірку і насіння, але я цього нічого не роблю. Мені більше подобається коли перчик залишається в заготівлі цілим і з хвостиком 😉 Сік від перців злити в каструльку. У підготовлені банки об’ємом 0,5 л покласти 5 -7 горошин чорного перцю, 1 зубчик часнику порізаного на пелюстки і 2-3 кільця гострого перцю за желанию.
3. В каструлю з соком додати 50-70 мл води і закип’ятити. Отриманий маринад розлити по банках. Потім у кожну банку додати по 2 чайн. лож цукру, 1/2 чайн. лож солі і 1 чайн. лож 9% оцту. Банки прикрити (не закрити кришкою і поставити на стерилизацию.

4. Стерилізувати банки об’ємом 0,5 л-20 хвилин, 0,7 л 25 хвилин. Закатати банки, укрити ковдрою до охолодження, зберігати, як будь-яку іншу консервацію. Смачний, ароматний перчик готовий. Його можна подавати до будь-якого гарніру і як самостійно. Можна взимку додати зелені і подрібненого часнику і смачна закуска готова.