Абрикосовий джем густої на зиму в банках

Домашній абрикосовий джем густої на зиму в банках простий рецепт 👍 Абрикосове варення # 2 Ну і за доброю традицією, я завжди варю два варення з абрикос 😉 Перше з ананасових абрикос або великої і пружною абрикоси, друге з моєї улюбленої – ароматною калировочки. Для джему потрібен певний сорт абрикоса. Як його визначити точно не знаю 🤷♀️, але за моїми спостереженнями ніби як працює схема : якщо кісточка погано дістається, то сорт абрикоса добре підходить для джему. Але це не точно. Абрикос однозначно повинен розварюватися.

Інгредієнти

3 кг абрикос в одній тарі
Варю як і будь-яке інше варення 1/1 з цукром.
0.5 чайної ложки лимонної кислоти

Абрикосовий джем густої на зиму в банках покроковий рецепт

1. Варю як і будь-яке інше варення 1/1. Великі абрикоси розрізати на чотири частини і засипати цукром, залишити на кілька годин, щоб добре пустили сок.

2. Ставимо на вогонь 🔥 доводимо до кипіння і даємо добре охолонути. Ну а далі як звичайне варення, ще раз до кипіння, відставити до повного остывания.

3. Втретє додаєте 0.5 чайної ложки лимонної кислоти і після закипання варіть 10 хвилин, за потреби збираєте пінку і гарячим розкладаєте по стерильним баночкам.