Ікра кабачкова з томатною пастою, морквою і цибулею на зиму з блендером

Домашня ікра кабачкова з томатною пастою, морквою і цибулею на зиму через блендер в банках простий рецепт.

Інгредієнти

З цього кол-ва виходить 4, 5 л ікри
Вага овочів я вказала в очищеному вигляді

Кабачки 5 кг
Морква 1 кг
Цибулю кг
Часник 1 головка
Томатна паста 250-300 гр
Масло рослинне ~150-200 гр
Цукор 2 ч л
Сіль 3 -4 год л
Перець мелений за смаком
Оцет 9% 4,5 ст л

Ікра кабачкова з томатною пастою, морквою і цибулею на зиму з блендером покроковий рецепт

1. Всі овочі почистити, нарізати кабачки, цибулю кубиками, моркву на тертці. У великую сковороду наливаємо рас. масло , підігріваємо, додаємо кабачки, обсмажуємо на середньому вогні, постійно помішуємо, поки не випарується рідина. Тим часом в іншій сковороді розігріваємо рас.олія обсмажуємо спочатку цибулю, далі додаємо моркву, обжариваем.

2. Як тільки кабачки будуть без рідини, перелаживаем у велику каструлю, додаємо обсмажену моркву, цибулю. Додаємо томатну пасту, часник (через прес) сіль, цукор, спеції. Не забувайте, що кількість солі і цукру ви повинні регулювати за власним смаком – у мене пропорції, які подобаються особисто мне.

3. Далі пробиваємо вміст каструлі заглибним блендером Відправляємо на плиту на 15 хв. У процесі гасіння ікра буде дуже сильно «стріляти »(долітає до стелі!), тому важливо прикрити посуд крышкой.

4. В кінці приготування додаємо оцет . Далі ікру перекласти в стерилізовані банки, закрити кришками, перевернути і під ковдру, як охолонуть в льох. Якщо зберігати при кімнатній температуре.

5. Тоді потрібно ікру розкласти по банках, накрити кришками ( не закручувати) і відправити стерилізуватися в духовку при 150-170 С на 30 хв. Закрыть.