Гарбузовий суп пюре з селери

Ніжний гарбузовий суп з кремовою текстурою, з яскравим солодкуватим смаком запеченої гарбуза, такий осінній і зігріваючий🌻 Як зробити Гарбузовий суп пюре з селерою рецепт рецепт простий.

Інгредієнти

* 500 г гарбуза
* 50 г вершкового масла
* 1-2 невеликі морквини
* 1 велика цибулина
* 2 стебла селери
* 1 зубчик часнику
* 1-1,5 літра курячого бульйону або води
* 2-3 картоплини
* 200 мл вершків
* ¼ ч. л мускатного горіха
* ¼ ч. л чебрецю або орегано (за бажанням)
* сіль, перець за смаком

Гарбузовий суп пюре з селерою покроковий рецепт

1. Гарбуз очищаємо, нарізаємо кубиками, викладаємо у форму для запікання і накриваємо фольгою. Відправляємо запікатися в розігріту до 200°С (400°F) духовку на 30-40 хвилин, поки гарбуз не стане м’якою. Не забудьте накрити форму, щоб гарбуз не пригоріла і не стала сухою. Тим часом поки гарбуз запікається, цибулю, селеру і моркву очищаємо і нарезаем.
2. В каструлі, де буде варитися суп, розігріваємо 50 г вершкового масла, додаємо цибулю, селеру і моркву і тушкуємо 5-10 хвилин, поки цибуля і морква не стануть м’якими. Додаємо часник, мускатний горіх і чебрець і продовжуємо готувати ще кілька хвилин до розкриття аромату Далі заливаємо бульйон. Даємо закипіти. Картоплю нарізаємо кубиками і додаємо в суп. До цього моменту гарбуз встигла стати більш м’якою. Дістаємо її з духовки і перекладаємо в кастрюлю.
3. Додаємо бульйон при необхідності, щоб рідина тільки покривала овочі. Солимо і перчимо за смаком і залишаємо варитися до повної готовності овочів. Коли овочі готові, ми пюрируем суп за допомогою блендера і при бажанні додаємо вершки (попередньо довести до кипіння) . Залишаємо суп на плиті до закипания.