Сливове варення з терну з кісточками пятихвилинка на зиму

щоосені, протягом багатьох років, ми збираємо тернина. Сливове варення з терну з кісточками п’ятихвилинка на зиму простий рецепт домашній. Цю ягоду ще називають терен, слива колюча, дика слива або терен. Готуємо варення з ягід, вареники парові пиріжки, пиріг «Співаючі в тернику», компот, і навіть маринуємо ягоди. У цьому відео я розповім, як готую смачне і корисне варення п’ятихвилинку з терну. Варення виходить густим. Воно підходить (в якості начинки) до пудингам, кексів, пирогів, булочкам і пиріжків. Можна їсти його з чаєм або молоком – дуже смачно! Отже, починаємо готувати.

Інгредієнти

Терен – 1 кг
Цукор – 1 кг
Вода – 200 мл

Сливове варення з терну з кісточками п’ятихвилинка на зиму покроковий рецепт

1. Ягоди моєму. Кісточки не прибираємо. Пересипаємо цукром. Перемішуємо. Залишаємо на 2 години при кімнатній температурі. Потім ставимо каструлю на середній вогонь (додаємо склянку води) і доводимо до кипения.

2. Варимо, помішуючи і знімаючи пінку, 5 хвилин. Вимикаємо і даємо варенню охолонути. Потім знову ставимо на вогонь і варимо 5 хвилин. Стерилізуємо банки і кришки. Переливаємо гаряче варення в суху банку і закатуємо крышкой.

3. Варення з терну готово! З цієї кількості інгредієнтів у мене виходить 1л 600мл варення. Спробуйте приготувати таке варення з тернини! Не пожалеете!