Баклажанна ікра на сковороді шматочками на зиму без оцту

Баклажанна ікра на сковороді шматочками на зиму без оцту найсмачніша простий рецепт домашній. Можна приготувати і просто поїсти, якщо не робите консервацію.

Інгредієнти

Інгредієнти і вага чистих оброблених продуктів:

✔️баклажани 4 кг
✔️помідори 2 кг
✔️цибулю 1,5 кг
✔️болгарський перець 1,5 кг
✔️часник 120 гр
✔️сіль 3 стл + 1 ст л баклажан
✔️цукор 4 ст л
✔️рослинна олія 600 мл
✔️кінза 100 гр

Баклажанна ікра на сковороді шматочками на зиму без оцту покроковий рецепт

1. найголовніше далеко не йти, особливо спочатку все смажиться на високій потужності, дивіться, щоб не підгоріло! При нарізці не мельчите! Овочі повинні відчуватися в підсумковому блюді шматочками!
2. Готуємо: Баклажани нарізати великим кубиком і посолити, нехай дають сік і стікають, поки займемося іншими овочами. У помідор зробити надріз хрест на коест з іншого боку плодоніжки, залити окропом, через 10 хвилин зняти шкіру. Цибулю обсмажувати на ростить олії 20 хв на високій потужності, додати помідори кубиком і смажимо ще 15 минут.
3. Додати перець, обсмажити 20 хв, періодично помішуємо, кришкою не накриваємо. Баклажани віддати і викласти в каструлю, акуратно перемішати, вони осядуть, тушкуємо після закипання 15 хв, солим.
4. Накриваємо кришкою, трохи зрушуємо її, середня потужність – тушкуємо ще 50 хвилин, періодично помішуємо, далі додаємо цукор, подрібнений часник і зелень і тушкуємо 10 мин.

5. Розкласти в стерильні банки гарячої і закатати, холоне в ковдрі кришкою вниз. Спробуйте на сіль, наберіть в ложку ікру і дайте охолонути, тільки після цього пробуйте, так ви коректно зрозумієте по солі, коректуйте на ваш вкус.