Варення з пелюсток шипшини

Як приготувати дуже смачне Варення з пелюсток шипшини в домашніх умовах рецепт на зиму.

Інгредієнти

120г ароматних пелюстків троянд або шипшини
400г цукру
250мл води
1 ч. ложка лимонної кислоти
1 стручок ванілі

ВИХІД: 500 г готового варення

Варення з пелюсток шипшини покроковий рецепт

1. Пелюстки залити підсоленою водою на 10-15 хвилин, щоб видалити комах. Потім воду злити, пелюстки промити, дати воді стекти. З цукру, води і лимонної кислоти зварити сироп.
2. Стручок ванілі розрізати вздовж і вичистити насіння. І стручок, насіння і додати в сироп. У гарячий сироп викласти пелюстки, добре перемішати і проварити 5 хвилин. Відставити на 6 годин або на ночь.
3. Повторити цю процедуру ще двічі. З готового варення вийняти стручок ванілі. Гаряче варення розкласти в стерилізовані банки і закрити, або відразу съесть.