Домашня приправа з перцю, моркви, цибулі, часнику і зелені

Універсальна приправа в дегидраторе. Насправді рецепту як такого немає! Домашня приправа з перцю, моркви, цибулі, часнику і зелені простий рецепт. Ви можете використовувати абсолютно будь-які поєднання та кількість овочів/коренеплодів/зелені – в залежності від наявності і ваших уподобань ☺️ Ідеально ще взяти корінь селери – обожнюю його, але не знайшла в найближчих магазинах.

Інгредієнти

•Морква 🥕 3 штуки
•Цибуля 🧅 3 штуки
•Перець болгарський 🌶 3-4 штуки
•Зелень 🌿 – кілька пучків різної.
•Часник 🧄- 1 головка.

Домашня приправа з перцю, моркви, цибулі, часнику і зелені покроковий рецепт

1. Моркву очистити, натерти на середній тертці, розмістити на пластиковому піддоні дегідратору. ⠀ Зелень 🌿 ретельно промити, обсушити. У мене була зелень петрушки, коріандру, часнику і цибулі. Подрібнити її, розмістити на пластикових піддонах. ⠀ Цибулю і часник дрібно порезать.

2. Лук я помістила на окремому піддоні, а часник 🧄 розклала поверх зелені часнику. ⠀ Перець порізати тонкими смужками. Бажано використовувати перець різних кольорів. Розмістити на подддоне або пластикової решітці. ⠀ В моєму дегидраторе є зручний автоматичний режим “Raw”- натисканням однієї кнопки запускається щадна сушка при 45 градусах на 24 години. ⠀
3. Я включила цей режим і діставала зелень/овочі по мірі висушування. ⠀ Зелень була повністю подсушена через 6 годин, а все інше залишилося сушитися до закінчення режиму (до доби). ⠀ Після остигання я подрібнила все в блендері – зовсім немного.

4. Буквально кілька натискань. Можна подрібнити з додаванням 1-2 ст. л. солі. ⠀ Спеція вийшла красивою, яскравою і дуже запашною! Я вже використала не в приготуванні страв, і можу сказати, що аромат вона дає просто неймовірний!

5. Я хочу окремо посушити часник подрібнити. Повірте, домашній сушений часник – це зовсім не те, що в магазині. Запаморочливий Запах!

Відео рецепт 👇