Варення джем з яблук з вишнею цілої на пектині

Ромашковий чай п’ють одиниці, як я зрозуміла! Сподіваюся любителів джему тут більше! Він легко перетворюється в начинку для булочок 😄😅👌! Сьогодні яблучний Джем 🍏 з цілими вишнями 🍒і це дуже смачно! Як зробити Варення джем з яблук з вишнею цілої на пектині рецепт простий.

Інгредієнти

(вихід 1,2 літра):
500 г вишні без кісточок
500 г яблучного пюре (750-800 г 🍏)
500 г цукру
5 г пектину

Варення джем з яблук з вишнею цілої на пектині покроковий рецепт

1. Підготувати банки, простерилізувати, кришки прокип’ятити. 200 г цукру з’єднати з пектином, перемішати і відставити у бік. Решта 300 г цукру з’єднати з вишнею в сотейнику з товстим дном, дочекатися соку. 750-800 г 🍏🍏🍏розрізати навпіл, нічого не чистити, видалити тільки палички і “попки”. Помістити в рукав для запікання, щоб зберегти весь сік, і запекти в режимі – конвекція при 180°, 20-25 минут.
2. Яблука повинні перетворитися в “кашу”. Протерти яблучну кашу через сито, позбавляючись від шкірки і насіння. На виході повинно залишитися ~500 г пюре. Сотейник з вишнею поставити на вогонь і, акуратно помішуючи, щоб зберегти цілісність 🍒, довести до кипіння і кип’ятити при середньому нагріві 5 минут.
3. Зменшити нагрів до мінімуму, додати 🍏 пюре, перемішати, тут же всипати цукор з пектином “дощиком”. Збільшити нагрівання до середнього, довести суміш до кипіння і кип’ятити 2-3 хвилини (не довше, а то сила пектину ослабне). Швидко розкласти джем по банкам, закрутити кришки, перевернути і укутати в одеяло.

4. Залишити на 4-5 годин. Потім, ще теплий джем перевернути та струснути, щоб він осів на дно. Повністю остудити і прибрати в прохолодне місце. Тобто зі всім, з чим тільки захочете😉👌: з кашею, з млинцями, на бутерброд з маслом або вершковим сиром, а можна великою ложкою з чаєм ☕☕☕ і т.д.