Борщ на зиму в банках з капустою, буряками, помідорами, морквою і цибулею

КАЛУЗЬКИЙ БОРЩ. Як зробити Борщ на зиму в банках з капустою, буряками, помідорами, морквою і цибулею простий рецепт. Для цього рецепту борщу всі овочі, крім капусти, виростила сама. Від цього він удвічі смачніше.

Інгредієнти

Помідори – 1 кг
Буряк – 1 кг
Морква – 1 кг
Ріпчаста цибуля – 1 кг
Білокачанна капуста – 500 гр.
Болгарський перець солодкий – 2 шт.
Рослинна олія ~ 200 мл
Цукор – 4 ст. л.
Сіль – 2 ст. л. чи по вашому смаку
Оцет 9% – 100 мл
Вода – 500 мл
У Калузькому рецепт борщу ще присутній зелень, але я не додаю, мені здається при консервації вона псує колір заправки.

Борщ на зиму в банках з капустою, буряками, помідорами, морквою і цибулею покроковий рецепт

1. Цибулю шаткуємо соломкою, моркву – на тертці. Обсмажуємо невеликими партіями на олії до рум’яності і складаємо в каструлю з товстим дном. ⠀ Капусту шаткуємо і відправляємо в каструлю до пассеровке з овочів, тушкуємо все разом до готовності. ⠀
2. Буряк шаткуємо соломкою (я все пропускаю через комбайн). У цьому рецепті я використовувала буряк сорту «Єгипетська». Болгарський перець нарізаємо соломкою, часник дрібно рубаємо (прес не підійде!) У сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо буряк, додаємо столову ложку оцту, перемешиваем.
3. Зменшуємо вогонь до мінімуму і накриваємо кришкою. В процесі гасіння, трохи солимо, додаємо дрібку цукор, болгарський перець і порубаний часник. ⠀ Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку. Нарізаємо їх кубиками і обсмажуємо на сковороді, випарівая зайву рідину. ⠀
4. Готові овочі об’єднуємо, додаємо сіль, цукор, воду і тушкуємо, постійно помішуючи 7-10 хв. Додаємо оцет, перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 3-5 хв. ⠀ Заповнюємо готової заправкою заздалегідь простерилізовані банки, закатуємо кришками. Зберігаємо в темному місці. ⠀ Вихід 4,5 літра. ⠀
5. Ми, звичайно ж, не втрималися і продегустували одну баночку. Варимо бульйон на яловичої грудинці. Додаємо попередньо обсмажену картоплю (мої читачі говорять, що так багато смачніше), доводимо до готовності, викладаємо баночку борщової заправки, доводимо до кипіння. Готовий борщ подаємо зі сметаною, свіжої петрушкою і пампушкой.