Мариновані хрусткі огірки з гірчицею на зиму в банках

Спробуйте закрити пару банок таких огірочків, і ви не залишитеся байдужими 😍 Як зробити Мариновані хрусткі огірки з гірчицею на зиму в банках простий рецепт в домашніх умовах.

Інгредієнти

огірки — 1 кг;
гірчичний порошок — ½ ст. л.;
часник — 5-6 зубчиків;
зелень кропу — невеликий пучок;
рослинне масло — ¼ склянки;
оцет 9% — ¼ склянки;
цукор — ¼ склянки;
сіль — ½ ст. л.;
чорний мелений перець — ½ ч. л.

Мариновані хрусткі огірки з гірчицею на зиму в банках покроковий рецепт

1. Огірки миємо, замочуємо у воді на пару годин, обрізаємо попки. Ріжемо уздовж на 4-8 частин або кружечками; Кріп миємо, дрібно рубаємо. Часник очищаємо, пропускаємо через прес або ріжемо;
2. У мисці змішуємо кріп, часник, сіль і цукор, перець, рослинна олія, оцет і гірчичний порошок. Натираємо цією сумішшю огірки і залишаємо на 3-4 години, перемішуючи кожні півгодини;
3. Розкладаємо огірки по стерилізованим банкам, заливаємо розсолом і прикривають кришками. Ставимо банки в каструлю з холодною водою, даємо закипіти і проварюємо 10-15 хвилин;
4. Виймаємо банки, закатуємо, перевертаємо і закутуємо до охолодження. Зберігаємо в прохолодному месте.