Консервований зелений горошок на зиму

Консервований зелений горошок на зиму в домашніх умовах простий рецепт 💚 Друзі, у вас вже виріс перший горошок? Пропонуємо зробити з нього заготівлю! Уявіть, як смачно буде в новорічний вечір відкрити таку баночку і приготувати традиційний олів’є зі спогадами про тепле літо 🌞

Інгредієнти

зелений горошок — 1 кг.;
лимонна кислота — 1,5 ч. л.;
сіль — 2 ст. л.;
цукор — 2 ст. л.;
вода — 1,5 л.

Консервований зелений горошок на зиму покроковий рецепт

1. Стручки горошку моєму, виймаємо горошинки; 1 л. води доводимо до кипіння, додаємо по 2 ст. л. солі і цукру, додаємо горошинки. Варимо 5 хвилин на середньому вогні;
2. Відкидаємо горошок на друшляк і перекладаємо в стерилізовані баночки, в кожну додаємо по дрібці лимонної кислоти;
3. Варимо розсіл з 0,5 л. води, 1 ст. л. цукру і 1 ст. л. солі; Заливаємо горошок розсолом і щільно закриваємо банки; Даємо охолонути і зберігаємо в прохолодному месте.