Домашній грибний паштет з печериць на зиму

Як зробити Домашній грибний паштет з печериць на зиму простий рецепт. Грибний паштет — прекрасна білкова альтернатива м’ясного. Актуально для кожного, хто тримає піст або просто хоче урізноманітнити своє меню 😉

Інгредієнти

гриби — 500 гр.;
цибуля — 1 шт.;
часник — 2-3 зубчики;
рослинна олія для смаження;
сіль і перець — за смаком.

Домашній грибний паштет з печериць на зиму покроковий рецепт

1. Цибулину і зубчики часнику чистимо від лушпиння. Цибулю нарізаємо на півкільця, часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес; Заморожені гриби розморожуємо і відкидаємо на дуршлаг.
2. Свіжі промиваємо та нарізаємо на довільні шматочки; Цибуля і часник обсмажуємо на рослинній олії до прозорості; До цибулі і часнику кидаємо гриби. Перчимо, солимо і тушкуємо до м’якості, приблизно 15 хвилин;
3. Грибної маси даємо трохи охолонути і пюрируем блендером або пропускаємо через м’ясорубку; Перекладаємо паштет в герметичну баночку і зберігати в холодильнику. Приємного аппетита!