Морквяні цукати в домашніх умовах

Як смачно зробити Морквяні цукати простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

морква — 500 гр;
цукор — 500 гр;
лимонна кислота — 5 г

Морквяні цукати в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Моркву миємо, чистимо й нарізаємо кружальцями або соломкою, товщиною 5-7 мм; ⠀ Заливаємо морква окропом і проварюємо 7 хвилин; ⠀ Зливаємо воду, залишаємо 150 для сиропу; ⠀
2. Змішуємо відвар з цукром, додаємо лимонну кислоту, проварюємо пару хвилин і додаємо моркву, доводимо до кипіння на великому вогні. Зменшуємо до мінімуму і варимо до прозорості моркви; ⠀
3. Моркву викладаємо на деко і залишаємо при кімнатній температурі підсохнути або ставимо в духовку на конвекцію при температурі 45 градусів на 30-50 хвилин; ⠀
4. Готові цукати обвалюємо в цукрі або цукровою пудре.