Хрусткі мариновані кабачки з часником на зиму в банках

Як приготувати смачні Хрусткі мариновані кабачки з часником на зиму в банках рецепт простий. Попався мені цей рецепт в ютубі в минулому році, зробила на пробу всього 2 кг кабачків і сильно пошкодувала. Вони вийшли супер смачні. Так що даю рецептуру відразу подвійну, любителі кабачків ви точно не пошкодуєте😋

Інгредієнти

На 5,5 л шинків:
🥒4 кг. кабачків
🌿100 г. кропу
🪴100 р. петрушки
🧄80 р. часнику
🥄1 ч. л. чорного перцю горошком
🍶250 мл. оцту
🥄250 р. цукру
🧂100 г. солі
🌶1-2 шт. гострого перцю (не обов’язково)

Хрусткі мариновані кабачки з часником на зиму в банках покроковий рецепт

1. Кабачки брати маленькі тоненькі, свіжі, молоденькі, де майже немає насіння. НЕ чистити шкірку. Кабачки гарно помити, зрізати хвостик і попку. Розрізати уздовж, потім півкільцями шириною 1 див Зелень дрібно нарізати. Нарізати гострий перець. Часник подрібнити в чеснокодавке.
2. До кабачками додати цукор, сіль, часник, оцет, зелень і гострий перець, чорний перець горошком. Добре розмішати. Перемішувати кожні 15 хв протягом 1,5 ч. Це для того, щоб кабачки дали сок.
3. кабачки Розкласти по стерильним банкам, сік від кабачків розлити до самого верху банок. Накрити банки стерильними кришками. На дно каструлі постелити рушник (ОБОВ’ЯЗКОВО!!!), поставити банки.
4. У каструлю налити окріп, поставити на вогонь. Як тільки вода в банках почне пузиритися, прокип’ятити 15 хв. Зняти з вогню, дістати банки по одній, щільно закрутити кришку, перевернути. Укутати в ковдру, дати повністю остыть.

Відео рецепт 👇